Hier vindt u interviews met diverse betrokkenen over de toepassing van Photographic Treatment ©

“Ik vond het mooi dat iedereen meteen geïntrigeerd was door de beelden. Er is geen onderscheid in of je dementerend bent of niet, er is geen goed of fout. Iedereen kan hier zijn/haar creativiteit in kwijt. Het geeft gelijkwaardigheid, daardoor gaan de bewoners ook anders naar elkaar kijken.

Femke de Jong

Directeur Huize Plantage te Amsterdam

Sinds 2010

“De reacties en de interactie onderling tussen de mensen vind ik het mooiste, prikkelingen van de fantasie. Ze worden bij de foto-interventie echt benaderd als volwassene, en dat is ook erg belangrijk aangezien ze vaak toch betuttelend behandeld worden.”

Marjon Nolles

Activiteitenbegeleider Bloemenstroom

35 jaar ervaring

“De foto’s op deze manier spreken erg aan. De mensen voelen zich veilig om de combinaties te maken, zij falen niet. De mensen genieten er echt van, de sociale interactie wat het teweegbrengt is echt een aanbeveling voor andere mensen.”

Hetty Verhaar

Activiteitenbegeleider Verpleeghuis Groenelaan

18 jaar ervaring

“Het werk van Laurence heeft ervoor gezorgd dat een van de bewoonsters zichzelf herontdekt heeft. Als de mensen zich naar voelen kunnen wij de boeken van Laurence gebruiken en sneller een negatieve situatie naar een positieve situatie om zetten.

Minke Jaspers

Verpleegkundige, ondersteunende taken De Heemhaven

30 jaar ervaring

“Het prikkelt de mensen, zij worden gestimuleerd om op een bepaalde manier te kijken. Door de opdracht om foto combinaties te maken, gaan ze er echt naar kijken en zien zij hoe de beelden verschillende dingen oproepen, het spiegelt als het ware hun eigen innerlijk.

Maaike Draijer

Mantelzorger en vrijwilliger

2 jaar ervaring

“Waar veel mensen geneigd zijn om op te stappen, gingen veel mensen wel door met deze uitdaging. In de toekomst kunnen we twee verschillende groepen organiseren waarbij de mensen in een groep komen waar de niveaus gelijk zijn. Het mooie hieraan is dat zij dan elkaar versterken.”

Monique Segenhout

Vrijwilliger en voorzitter van de kunstcomissie bij Vondelstede

4 jaar ervaring

“Het is een vernieuwende manier voor de zorginstelling om iets anders aan te bieden. Het wakkert iets aan en het maakt iets in de mensen los. Er komen mooie verhalen naar boven. Het biedt de mensen een nieuwe manier om naar foto’s te kijken, die ik erg mooi en interessant vind.”

Margriet Brouwer

Vrijwilliger

4 jaar ervaring

“Ik ben heel enthousiast! Het woord ‘associëren’ of ‘associatie’ is het juiste woord om de kern van de foto-interventie te duiden. Deze manier van werken is zo oordeelloos. Leo, die vaak norsig is en weinig aansluiting maakt, bloeide helemaal op. Mooi om te zien hoe mensen activeren”.

Simone Aarnink

Coördinator Odensehuis

“Ik zag meer dan normale interactie, je ziet mensen rondkijken, ze worden geprikkeld door de foto’s en iedereen had contact met elkaar. Voor mevrouw VdM is deze activiteit echt van meerwaarde, ze had heel veel aandacht voor de foto’s”.

Dineke Zijlstra

Activiteiten begeleider Bornholm

” Een man, af en toe in slaap vallend, kwam opeens met een combinatie waarop de groep vrolijk lachend reageerde en de verschillende deelnemers haakten hier dan ook op in met humor (foto van man in krijtjespak uit de vijftiger jaren naast de gestreepte strandstoel met als titel “de luie ambtenaar”).

Uit logboek Bloemenstroom

“Een man raakte vertederd door een fotoblokje met lachend kind en vond dat bij die foto geen ander blokje paste, het blokje drukte hij tegen zijn borst en wilde hij het liefst meenemen! Hij en het kind waren de combinatie.”.

Uit logboek Bloemenstroom

© Copyright - Photographic Treatment | Design by See Design