Hier vindt u interviews met diverse betrokkenen over de toepassing van Photographic Treatment ©

Ik heb zelf ervaren hoe moeilijk het is. Ik vond het echt heel moeilijk iets te vinden. Ik dacht dat ik een redenatie moest hebben en toen ik dat losliet en gewoon iets op gevoel uitzocht, klopte het ook.

Femke de Jong

Directeur Huize Plantage te Amsterdam

Sinds 2010

“Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het heel verrassend vind en vond. In eerste instantie dacht ik wat moet je ermee? Voor mij is het helemaal nieuw. Maar ik vind de reacties en de interactie onderling met de mensen echt ontzettend leuk.”

Marjon Nolles

Activiteitenbegeleider Bloemenstroom

35 jaar ervaring

“Alles is goed, het is niet fout. Bij alle fotocombinaties voelen de mensen zich veilig. Ik denk dat die veiligheid een heel belangrijk iets is voor mensen met dementie. Ze falen niet.”

Hetty Verhaar

Activiteitenbegeleider Verpleeghuis Groenelaan

18 jaar ervaring

Maar wat ik met één deelneemster heel duidelijke merk – daar heeft Laurence vaak individuele sessies mee gehad – daar hebben we echt bij ontdekt dat die lyrisch is van mooie beelden met kindertjes, beesten en wij gebruiken dat fenomeen als we merken dat ze zich naar voelt om haar dan even ergens neer te zetten. Wij hebben hier wat boeken met mooi platen om haar te geven. En we gaan zeker de boeken van Laurence hiervoor gebruiken.

Minke Jaspers

Verpleegkundige, ondersteunende taken De Heemhaven

30 jaar ervaring

“Ik denk dat het voor heel veel mensen moeilijk is, maar dat het ook iets prikkelt waardoor mensen toch gestimuleerd worden op een bepaalde manier te kijken. En dat roept ook weer dingen op, dus dat vind ik er heel mooi aan.”

Maaike Draijer

Mantelzorger en vrijwilliger

2 jaar ervaring

“Ik ken het merendeel van de mensen. Ik weet ook dat sommige mensen vaak bozig of kritisch zijn maar ze bleven tot het eind bij de foto-interventie. Dat is het positieve eraan. Ze zijn nogal geneigd dat als ze het niet leuk vinden, dan stappen ze bozig op. Maar ze zijn nu gewoon gebleven.”

Monique Segenhout

Vrijwilliger en voorzitter van de kunstcomissie bij Vondelstede

4 jaar ervaring

“Ik vond het vernieuwend. In zorginstellingen kom je vaak dezelfde dingen tegen die ze met de mensen doen. Ik vond het een prachtige uitdaging om te kijken om mensen iets anders aan te bieden.”

Margriet Brouwer

Vrijwilliger

4 jaar ervaring

© Copyright - Photographic Treatment | Design by See Design